Σάμαλι

Απο τα πιο εύκολα παραδοσιακά γλυκά !

Υλικά:

  • 1 κιλό σιμιγδάλι (μισό ψιλό και μισό χονδρό)
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι :

  • 4 ποτήρια νερό ,
  • 4 ποτήρια ζάχαρη


Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε προσεκτικά και ανάλαφρα τα υλικά.
  • Ψήνουμε στους 180οc για 50 λεπτά.
  • Περιχύνουμε το σιρόπι καυτό , πάνω στο ζεστό γλυκό.
Σάμαλι