Πέννες με ρόζ σάλτσα τόνου

Υλικά(για 2-3 άτομα):

  • 500γρ. πέννες
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 150γρ ντοματοπολτός
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος ή 100ml γάλα εβαπορέ
  • 100γρ μίξ τυριών
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι, κάρυ

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε κανονικά τις πένες μας και ύστερα τις αφήνουμε στην άκρη αφού τις έχουμε σουρώσει ώστε να συνεχίσουμε με την σάλτσα.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι το κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες και το σκόρδο σε λεπτές φέτες για σοτάρισμα
  • Αφού μαραθούν και μαλακώσουν προσθέτουμε τον τόνο χωρίς το νερό του (το κρατάμε όμως) και μετά από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί
  • Όταν έχει εξατμισθεί μια ποσότητα από το κρασί (το αλκοόλ του) τότε προσθέτουμε το νερό του τόνου τον τοματοπολτό και το αλάτι, πιπέρι, κάρυ (και επιπλέον νερό εαν χρειαστεί)
  • Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας και 10 λεπτά πριν δέσει και είναι έτοιμη ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα)
  • Αφού είναι έτοιμη η σάλτσα προσθέτουμε τα τυριά και τις πέννες, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό

Πέννες με ρόζ σάλτσα τόνου