Πατατοκεφτέδες

Υλικά :

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο  μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 200γρ. τυρί γραβιέρα
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αλεύρι
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν.
  • Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ.
  • Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
  • Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
Πατατοκεφτέδες