Μουσταλευριά

Υλικά:

  • 3 ½ φλυτζάνια μούστο
  • ½ φλυτζάνι νισεστέ
  • ½ φλυτζάνι νερό
  • Σουσάμι
  • Κανέλα
  • Αμύγδαλα ή καρύδια ασπρισμένα και κοπανισμένα


Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μούστο να βράσει.
  • Σε ένα μπολ διαλύουμε το νισεστέ.
  • Μόλις βράσει ο μούστος , ρίχνουμε το χυλό με το νισεστέ λίγο – λίγο και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην σβολιάσει.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.
  • Σερβίρουμε σε μπολ που έχουμε ρίξει πρώτα νερό.
  • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι , την κανέλλα και τους ξηρούς καρπούς.
Μουσταλευριά