Creme brulee

Υλικά (για 12 κρέμες):

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος (ολα τα λιπαρα)
  • 6 κρόκους αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 βανίλια Μαδαγασκάρης

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150-160 βαθμούς
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλη την κρέμα γάλακτος και όλο το εσωτερικό της βανίλιας (τα "σπόρια" ή ακόμα και όλη την βανίλια) μέχρι να πάρει μια βράση
  • Καθώς αφήνουμε την κρέμα για 10 λεπτά περίπου να πέσει ελαφρός η θερμοκρασία σε ένα μέτριο μπολ (2 λίτρων περίπου) χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει το μίγμα
  • Στην συνέχεια χτυπώντας τα αυγά (ανακατεύοντας γρήγορα) ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα στα αυγά με την ζάχαρη
  • Μετά περιχύνουμε το μίγμα μας σε περίπου 12 μικρά σκεύη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με χλιαρό νερό (να φτάνει έως την μέση του κάθε σκεύους της κρέμας)
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο). Θα είναι έτοιμο όταν η κρέμα κουνώντας την "τρέμει" στο κέντρο της
  • Αφού βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν και με μια μεμβράνη τις καλύπτουμε μια μια και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (και μπορούμε να τις διατηρήσουμε για περίπου 3 ημέρες).
  • Τέλος για σερβίρισμα βγάζουμε τις κρέμες μας από το ψυγείο για μίση ώρα περίπου και ρίχνουμε μια κ.γ. ζάχαρη από πάνω και την λιώνουμε με φλόγιστρο, μετα από 2 λεπτά σερβίρουμε και απολαμβάνουμε !

Creme brulee