Αλμυρό κέικ

Υλικά:

  • 240 γρ. φαριναπ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 3 αυγά
  • 300 γρ.τριμμένα διάφορα κίτρινα τυριά, που λιώνουν
  • 3/4 φλ. σπορέλαιο
  • 1 πιπεριά πράσινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί ή κόκκινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
  • 5-10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 1 μανιτάρι porto bello
  • πιπέρι
  • βούτυρο
  • (προαιρετικά) λιαστή ντομάτα

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε το μανιτάρι σε λεπτές φέτες ή σε μικρά κυβάκια και το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο.
  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ τ'αυγά, με το γιαούρτι και το σπορέλαιο.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα τυριά, τις πιπεριές, το ζαμπόν, το μανιτάρι, το καρότο, το αλεύρι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να ανακατευτούν καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα, σε καλά βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 30 εκ. και ισιώνουμε λιγάκι την επιφάνεια του κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180c για 50 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει.

Tip: Αφού κρυώσει το κέικ, ξεφορμάρουμε! Mπορούμε να βάλουμε μπέικον ή και γαλοπούλα καπνιστή. Εάν τα τυριά μας δεν είναι αλμυρά προσθέτουμε και αλάτι στην συνταγή μας.

 

 

Αλμυρό κέικ